Цветна красота през зимата

Есента е носталгия към отминалото лято. Тя е приказка, която завладява природата със своята пъстра премяна от необикновени цветове. Предвестник на зимата – това е времето, в което много хора поглеждат към любимите цветя.

Обичате домът Ви да е обагрен със зеленина? В тази статия ще Ви запознаем с някои от растенията, които предпочитат минусови температури и студено време.

Цветна красота през зимата

Кукурякът е известен още и като коледна роза. Това непретенциозно цвете е известно със своята тенденция да цъфти от късна есен до ранна пролет. Често може да бъде открито да обагря снега със своята красота. Това го прави идеално за отглеждане през зимата.

Друга особеност на коледната роза е, че може да се отглежда във всякаква почва и не се влияе от променлива влажност. Предпочита тъмните кътчета на градината и дома, но харесва и леката слънчева светлина. Обаче тя в никакъв случай не трябва да попада пряко на него.

Зимният жасмин е едно от най-ранно цъфтящите растения, често още през януари. То няма характерен аромат, но се отличава с красивите си маслени цветове. Те изпъкват върху зимната премяна в градината.

Обърнете внимание, че зимният жасмин е пълзящо растение. Прилича на рехав храст, който има силно увиснали клони. Може да достигне до 3 метра височина.

Грижите за зимния жасмин са непретенциозни. За разлика от много други зимни цветя, той няма особени изисквания към условията. Но ние Ви препоръчваме заради пълзящия му характер да не го взимате за стайно растение. Много по-подходящо е за балкона или градината.

Това са само две от най-отличаващите се и лесни за отглеждане зимни цветя. Следете нашия блог, скоро ще продължим темата.

Оставете коментар

four × 4 =