Интересни факти за сватбената украса

Нарастващата заплаха от Covid-19 постави на пауза нашите планове. Отменихме плановете си за дълги пътувания и странствания, за събирания с приятели и семейство и дори за сватбения си ден. Но докато стоим у дома и мечтаем за големия ден, ние ще Ви споделим няколко интересни факти за сватбената украса.

Цветята отдавна са неразделна част от най-щастливия ден в живота ни. С тях разказваме нашата любовна история и да я споделяме с гостите си. Освен това, носят много настроение и допълват сватбената украса с неподправена красота от природата.

А знаете ли, че…?

Украсата от цветя по време на сватбената церемония и тържество, датира още от 3000 година преди новата ера. В древен Египет много хора свързвали растенията и цветята със своите религиозни вярвания. Затова често ги пренасяли като благодарност на боговете.

Интересни факти за сватбената украсаПо тази причина, техните сватбени церемонии били пищно украсявани с цветя. А жените носили ленти от синя метличина, водна лилия и всякакви бели и розови цветя. Те изразявали почита им към Геб – плодородието и земята, Хатор – богинята на красотата и любовта и Озирис – богът на подземното царство. С това, те отправяли молитва към тях за дълъг семеен живот и щастие.

Древните гърци и римляни, правели сватбите у дома си. Тогава булките били закичвани с корони от мирта и портокалов цвят. А по вратите на къщата и в стаята на младоженците, било украсявано с мирта и розови листенца. Те се поставяли и във вази като почит към богинята на любовта.

През вековете, украсата с цветя на сватбените церемонии се видоизменя и добива по-елегантен и естетичен вид. Днес цветята присъстват в почти всеки един елемент от сватбата.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да Ви е било интересно да научите нещо ново за сватбените украси.

Оставете коментар

fifteen + 19 =