Какво не знаете за орхидеите?

Какво не знаете за орхидеите?

Тропическа красота, която можете да пренесете у дома само с едно цвете. Орхидеите много лесно могат да завладеят и Вашето сърце с неповторимата си красота. Но това, което малко хора знаят е, че те растат навсякъде по Земята. В студен и топъл климат. Както високо в планината, така и в мократа тревиста местност до дома Ви.

Ако искате да вдъхнете свежест и малко цветен стил на дома си, орхидеите са най-добрия избор. Останете с нас, защото в тази статия ще Ви споделим няколко неща, които не знаете за тях.

Първото нещо, което трябва да знаете, ако решите да гледате орхидея в саксия е, че тя се различава много от другите цветя. Важно е да избягвате прекаленото поливане, защото така можете да убиете това красиво растение.

За да определите дали Вашата орхидея се нуждае от вода, можете да използвате трика с молива. Вземете добре наострен молив и го поставете в почвата. Ако графитът потъмнее от влагата, тогава отложете поливането с 1-2 дена. Също така, можете да се ориентирате, когато пипнете почвата. Ако я чувствате мокра, то можете да отложите поливането.

Много хора си мислят, че е важно да присадят своята орхидея в по-голяма саксия. Но това цвете обича тесните пространства. Затова не трябва да го присаждате, докато корените му не са израснали през дупките на саксията и не висят във въздуха.

Орхидеите НЕ растат в почва. В тропическия климат те растат на дърветата, а не в почвата. Това е и причината да се засаждат в специална смес за орхидеи, която съдържа дървени стърготини или кора.

Това са трите най-важни неща, които трябва да знаете, ако искате да имате красиви и здрави орхидеи. И не забравяйте, всяко цвете се нуждае не само от правилните грижи, но и от много любов.

Оставете коментар

one × 5 =