Какво трябва да знаете при отглеждането на роза дръвчета?

Искате да освежите интериора си и да прибавите малко свежест и красота? А какво ще кажете за роза дръвчета?

Тези малки красавици не само ще изглеждат идеално на балкона Ви, но могат да се превърнат в красив акцент към декорацията на всяка стая.  А уникалният им аромат ще Ви вдъхновява всеки ден.

В тази статия ще обърнем внимание на особеностите на роза дръвчетата. Ще Ви споделим какво трябва да знаете за тях и ще оставим на Вас да прецените дали ще се справите с тях в домашни условия.

Роза дръвчетата, познати още като щамбови рози, са мечтата на всеки градинар. Те не са розово дърво или дървесна роза. Всъщност изобщо не са дърво. Особеното при тях е е начинът им на засаждане, благодарение, на които розите се оформят като дърво.

Какво трябва да знаете при отглеждането на роза дръвчета

Тези рози не се отличават особено от стандартните с изключение на това, че през зимата се нуждаят от повече грижи.

Те изискват поне 5-6 часа пряка слънчева светлина на ден. Така ще можете да ги поддържате здрави и красиви.

Всички рози харесват влажна почва. Така че е важно да ги поливате един път на ден. Но това не означава да ги наводните. Поливайте ги умерено в зависимост от големината на дръвчето. Важно е да знаете, че прекалено многото вода може да увреди корените им.

Най-добрата почва за роза дръвчетата е тази с неутрално или малко песъчливо съдържание с pН от 5 до 7.

Също така, трябва да следите растежа на розите си и да се уверите, че саксията е достатъчно голяма, за да поддържа дървото. При необходимост, може да се наложи да го присъдите в друга по-голяма саксия.

Ако Ви харесва да имате роза дърво у дома, разгледайте нашия магазин. Свържете се с нас на телефон: 0885 99 65 52.

Оставете коментар

two + 1 =