Кралицата на цветята

Без съмнение, розите са един от най-любимите цветя на дамите и първия избор за подарък за всякакви поводи. Красиви и с дълбоко значение, те могат да са прекрасен начин да изразите любовта си. А защо не и да изразите привързаността си към близък приятел или член на семейството?

Последните проучвания посочват, че розата наистина е най-предпочитаното цвете в света. Но знаете ли, че освен невероятния си аромат около нея има много интересни факти, които не са познати на много хора.

Един от тях е, че освен почетно място в букетите, розата намира своето приложение и в кулинарното изкуство. Тя е годна за консумация и много майстори готвачи са се възползвали от това, за да украсят най-хубавите си блюда именно с листчета роза. Освен това е доказано, че розите са отличен източник на витамин С.

Древните римляни също били любители на розите. Те декорира всички стаи в домовете си с тях, а понякога дори ги носили като огърлици. Също така вярвали, че всичко, което било казано “под розите” е строго  секретно и не бива да достига чужди уши.

Розите са един от малкото цветя, които могат да живеят много дълго време. Има открити рози, които датират от преди 35 милиона години. А розовият храст, които покрива стената на катедралата на Хилдескайхм в Германия,  е бил там повече от хилядолетие.

Продължавайте да следите нашият блог, защото ние ще продължим да Ви запознаваме с някой от най-красивите цветя!

Оставете коментар

nineteen − thirteen =