Красота от другия край на света

Вдъхновени от природата и нейната красота, ние от Magic Flowers откриваме красотата във всяко едно цвете. Лятото е идеалното време не само за морски приключения, но и да Ви представим едно то най-любимите ни цветя – герберите.

Много хора ги наричат „универсални”, защото са свикнали да ги виждат на всякъде около тях. Дори сега, ако разгледате най-близкия цветарски магазин ще забележите поне няколко аранжировки с гербери. Това от части се дължи на това, че това цвете се предлага през почти цялата година в различни цветове. Идеално допълнение за букети и украсата на събития.

Но знаете ли, че…?

Герберите всъщност произхождат от Южна Африка, където са били познати на местното население от дълбока древност. Те вярвали, че притежава магически свойства и ги използвали широко в ежедневието си. С цветовете им често украсявали домовете си.

Гербери
Гербери – красота от другия край на света

Официално герберите са открити през 1880 година от Робърт Джейминън, който работил в златната мина в Трансвал, Южна Африка. Но едва през 1889, те са били научно идентифицирани от Дж.Д.Хукър, които ги кръщава на известния ботаник Trauggott Gerber.

След това и други видове гербери са били преоткрити в тропическата част на Азия и Южна Америка. Но едва през 1890 година, те са били култивирани и започват да се отглежда в Англия. А 30 години по-късно и в Северна Америка.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сте научили нещо ново за едно от най-разпространените цветя в света. Следете нашия блог, защото скоро ще Ви разкрием още три интересни факти за герберите.

Оставете коментар

fourteen − 4 =