Какви цветя са подходящи да се подаряват на мъжете

mf-for-us-1

Всички знаят колко много жените обичат да получават цветя, независимо от случая. В миналото много от мъжете са използвали този малък подарък, за да засвидетелстват дълбоките си чувства или просто да умилостивят половинките си след поредната им изневяра. При всеки случай цветята са способни да озарят деня на всяка дама, понеже те са универсалния лек за всяка душевна болка. Днес те са запазили дълбоката си символика, изпращайки послание за уважение, приятелство, благодарност и любов.

Отдавна са минали времената, в които хората са смятали, че букети се подаряват само на нежния пол. Цветята са символичен жест, които е подходящ да се даде за празниците, както на жените, така и на мъжете. Не е необходимо да имате специален повод, да подарите на мъжете в живота Ви цветя. Обикновено най-подходящо е да изберете този подарък за рождени дни, годишнини, успешно завършване, поднасяне на поздравления или деня на бащата.

Въпреки че повечето случаи са едни и същи, има няколко неща, които можете да имате в предвид при избора на подходяща аранжировка. Съвети за закупуване на цветя на мъжете:

– Мъжете предпочитат по-силните форми и по-смелите цветове. Затова не Ви препоръчваме да изберете пастелни цветове.
– Тропическите цветя и растения са добър избор за момчетата.
– Подходящи цветя са далии, гладиоли, карамфили, хризантеми. Не е удачно да се спрете на малки цветя и букети като теменужки, кокичета, маргаритки, минзухари, глухарчета или момини сълзи. Розите също не са удачен избор за мъже.
Цветята в саксия са чудесен избор, понеже те успяват да предадат живот на всеки дом и офис.
– Обърнете внимание, че когато купувате букет за мъже, опаковката му трябва да е стилна. Да не е ярък цвят и да няма излишни украси.
– Не смесвайте видовете цветя и цветове. Изберете един вид цветя в конкретен цвят. Може да допълните аранжировката със зеленина.

Коментари (1)

Много полезна за мен информация! Винаги ми е било много трудно с избора на цвете, а още повече що се отнася за мъж. Цветето носи послание и за това е важно да обръщаме внимание какво и на кого поднасяме.

Оставете коментар

11 + eighteen =