Какви цветя са подходящи да се подаряват за различните поводи? – Част 1

Мъжете обичат да се шегуват колко сложни са жените и как нищо не може да смекчи гнева им. Но все пак подходящите цветя в точното време могат да разтопят сърцето и на най-резервираната жена. Те са късчета красота от природата, които още от Средновековието са имали много дълбока символика. Хората са ги използвали не само да се обяснят в любов на любимата си, а и да покажат признателността си към семейството и приятелите си или пък да оскърбят някой. Благородничките са ги обожавали, защото са смятали, че едно цвете може да изкаже повече и от най-ласкателните думи на света.

Може би на всички ни е известно, че букетите винаги трябва да са нечетно число. Това не важи за случаите, когато посещавате траурни церемонии. Там общият брой на цветята могат да бъдат четно число.

flores-vermelhas

При другите поводи различният брой цветя имат различна символика:

1 брой – Подходящо е да подарите едно цвете на първа среща. Ако изберете да подарите роза това символизира любов от пръв поглед и силните чувства, които изпитвате към момичето. Може да направите същия жест и следващите години, но това ще означава: “Все още те обичам”.

3 броя – Традиционен подарък за годишнини или за хората, които искат да засвидетелстват уважението си към някой близък приятел или роднина. Подарявайки 3 рози на половинката си би значило, че все още споделяте любовта й.

5 броя – Посланието на този брой цветя е също толкова силно и значимо, като предните. Символизира дълбокото признание и благодарство, което изпитвате към даден човек. Подходящо е да изберете този вариант, както за член от семейството си, така и за приятели и познати.

7 или 9 броя – В този случай ще покажете на любимия си човек, че изпитвате към него искрена любов и обожание.

Очаквайте следващата част от статията, посветена на изкуството да подариш перфектния букет цветя.

Оставете коментар

seventeen − thirteen =