Цветето на пролетта

Не веднъж сме чували, че кокичетата носят в себе си аромата на пролетта. Те са многогодишни цветя, които в природата могат да оцелеят повече от две години. И както подсказва името им, през пролетта те са едни от първите разцъфващи цветя. Въпреки че някой видове кокичета цъфтят в края на есента или зимата, те са предвестници на възраждането на природата.

Затова в тази статия ще Ви споделим няколко интересни факта за тези прекрасни цветя.

Може би не знаете, но кокичетата не са били кръстени на снежните капки, а на чифт обеци. В началото на 15 век до края на 17 век, много жени са обичали да носят обеци. А най-модерни са били моделите с формата на капки. Преди това, те са били известни с много имена като „Little Sisters of Snow”, „Dingel-Dangel”, „Candlemas Bell” и още много други. Но след като дамите забелязват приликата им с любимия аксесоар, името „Snowdrops” се налага над останалите.

Друг интересен факт е, че кокичетата съдържат в себе си естествен антифриз. Така дори да замръзнат заради ниските температури, се възстановяват от само себе, когато тя се повиши.

През вековете за това цвете е имало много легенди и митове. Едно от най-известните убеждения в древността е било, че първите кокичета никога не трябва да се внасят у дома. Тъй като хората в къщата ще ги сподели нещастие или дори смърт.

Разбира се, има много по-интересни легенди за кокичетата. Но тях ще Ви ги споделим в някоя от следващите ни статии. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Оставете коментар

12 − one =