Звезди на земята

Лятото свърши, но това не означава да се затворите вкъщи. Вместо това отворете прозорците и се насладете на хладния есенен вятър и на красотата на природата, която сменя премяната си. А през това време ние ще Ви запознаем с едно от любимите ни цветя – лилиума. Това цвете е изключително популярно сред нашите клиенти най-вече заради красивите си и ароматни цветове. Разбира се, негово предимство е и, че цветът му може да издържи до 10 дена, когато е аранжирано в букет.

Затова в тази статия ще Ви запознаем с няколко интересни факта за лилиумите – красиви, но все пак непознати до сега. Знаете ли че…

В древния свят са се носили легенди за това красиво цвете? Според някой, то се появило след дъжд от падащи звезди и затова го наричали: “звезда на земята”. Древните гърци пък го обвързвали с богинята майка Хера и смятали, че лилиумът се е родил от капки от майчиното ѝ мляко.

Ако сте ценител на кулинарното изкуство може би вече знаете, че някой видове се отглеждат единствено за ядливи ядки. Луковиците се отглеждат за храна предимно в Азия – Китай, Корея и Япония.

За разлика от останалите цветя, където по целия свят имат една и съща символика, то лилумът в носи различно значение в зависимост от региона. Например китайците го свързват с Фън Шуй и за тях е символ на добър късмет. Докато в Гърция свързват лилиумът с майчинството, а много християнски страни вярват, че изобразява целомъдрие и невинност.

Не забравяйте да следите нашият блог, защото ние ще продължим да Ви запознаваме с някой от най-красивите цветя!

Оставете коментар

11 − 3 =